VEELGESTELDE VRAGEN

 

Waar kan ik de prijzen vinden?

Prijzen van de geboortekaartjes kun je hier vinden: Prijslijsten geboortedrukwerk

De verkoopprijzen zijn degressief (de prijs daalt per eenheid bij grotere bestellingen) en inclusief hoogwaardige drukwerk en 21% BTW en verzendkosten. Exclusief eventuele extra’s als enveloppen/sluitzegels en postzegels.

 

Hoe kan ik kaartjes bestellen?

Er is een heel handig stappenplan dat je kunt bekijken. Hier vind je alle informatie over het bestelproces.

Voor geboortekaartjes: Bestellen en Werkwijze Geboortekaartjes

Hoelang vooraf dien ik te bestellen?

Dit is vooral afhankelijk van de soort kaartjes die je kiest. Hieronder vind je een handig overzichtje. Als er sprake is van spoed kun je altijd contact met me opnemen en zal ik met je mee denken en zoeken naar een passende oplossing.

Hou bij onderstaande tijden wel rekening ermee dat deze alleen gelden als er tijdig gereageerd wordt op de proefdrukken. ;) Het is belangrijk dat je helemaal tevreden bent. Als je dus iets langer nodig hebt om zeker te weten dat het kaartje precies is wat je zocht dan kan de onderstaande tijd iets langer zijn.

Collectie kaarten : van bestelling naar proefdruk naar drukwerk: gemiddeld 7 werkdagen.

Ontwerp op Maat : van bestelling naar illustraties/opmaak/proefdrukken naar drukwerk: afhankelijk van de drukte 5-10 weken.

 

Kan ik een proefdruk ontvangen?

Ja zeker! Er zijn ook hier verschillende opties. Van elke collectie kaart kan ik een kosteloos een digitale proefdruk versturen. Vind je het lastig via alleen de site de kaart goed te beoordelen dan is een digitale proef vaak heel handig om het kaartje toch iets beter te bekijken.

Wil je graag het papier bekijken en met eigen ogen de kwaliteit zien en liefde voelen? Dan is een proefbox heel leuk voor jou. Je vind over beide opties alles bij: Proefdruk & Proefboxen.

 

Wat is precies de proefbox?

De proefboxen zijn een ideale manier om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en de producten te zien en letterlijk te voelen. In de proefboxen vind je een selectie aan collectie kaarten met verschillende soorten papier en teken stijlen. Ook vind je er staaltjes van enveloppen en sluitzegels. En een lief extraatje!

 

Is de proefbox gratis te bestellen?

Nee, helaas is de box niet gratis. Maar als je later besluit na het zien van de kaarten en alle moois om de kaarten via mij te bestellen kun je met de bijgevoegde kortingscode het aankoopbedrag van de box verrekenen met je kaarten bestelling. Voor Belgische klanten geldt helaas een meerprijs. Ik vind dit zelf ook uitermate vervelend maar helaas biedt het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Ik heb wel gekozen om naar België de proefpakjes niet als box maar als envelop te versturen om hiermee de kosten toch iets te verlagen.

 

Kan ik een papieren proefdruk ontvangen?

Gezien ik gebruik maak van hoogwaardig drukwerk zijn de opstartkosten hoog. Voor het drukken van 1 proefkaart op papier zijn de kosten dus vrij hoog. Ik bied om die reden niet standaard een papieren proefdruk aan. Het is echter wel mogelijk een papieren proefdruk te bestellen tegen vergoeding. De kosten van deze proefdruk op papier zijn 1 op 1 doorberekend vanuit de drukker. Je vind deze hier: Proefdruk op papier.

De verzendkosten voor een proefdruk zijn gratis. Door tijdens het bestelproces de code: proefdruk (druk daarna even op het + teken) in te vullen worden de verzendkosten in mindering gebracht.


Ik wil graag een ander formaat, kan dat?

Dat kan zeker! De kaart kan kosteloos omgezet worden in een ander formaat. Hou er wel rekening mee dat indien je een veel groter formaat of afwijkende maat zou wensen er meerprijs aan verbonden kunnen zijn. Dit zal altijd vooraf worden besproken. De huidige collectie kaarten zijn hoofdzakelijk gemaakt op formaat 13,5 x 13,5 cm en 10,5 x 14,8 cm (vierkant en A6 formaat).

 

Wij verwachten een meerling maar ik zie geen meerlingen kaarten?

Dat klopt! Ik heb de keuze gemaakt om elke kaart aanpasbaar te maken naar een meerlingen kaartje. Zo kan de kaart geschikt worden voor een tweeling, maar ook een drieling (of meer ;) ). Hierbij kies je dan voor de MixandMatch kaart en ik maak de illustraties geschikt voor meerlingen.

 

Ik woon in België kan ik ook bestellen?

Ja zeker kan dat! Super leuk zelfs! Omdat België iets andere regels heeft, met betrekking tot het versturen van post, en vierkante kaarten in België twee zegels nodig hebben kan ik de vierkante kaarten omzetten in Belgisch vierkant 13,5 cm x 12 cm)

De kosten van de collectiekaarten zijn identiek en ik zet het kaartje kosteloos voor je om naar het nieuwe formaat.

 

Kan ik vanuit België ook een proefbox bestellen?

Ja dat kan zeker. Helaas biedt het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Om deze reden is de vergoeding voor het verzenden van de proefbox voor Belgische klanten helaas iets hoger. Om deze kosten toch iets lager te houden maak ik geen gebruik van een doosje (pakket) van de proefbox maar verstuur ik deze in een envelop.

 

Hoe geef ik door dat mijn kaart een ander formaat moet worden?

Tijdens het bestelproces kun je allerlei gegevens invullen en ook je extra wensen. Hier vul je in dat je graag een ander formaat wenst en ook welk formaat.

Voor Belgische klanten kun je ook hier aangeven dat je graag je kaart in Belgisch vierkant wenst in plaats van 13,5 cm x 13,5 cm.

 

Er staan geen maten bij de enveloppen

 Klopt! Jij hoeft alleen de kleur te kiezen (en ook deze mag later nog gewijzigd worden) en ik zorg voor het juiste formaat dat perfect past bij jouw kaartje.

 

Kan ik minder dan 50 kaarten bestellen?

Dat kan zeker. De reden dat de oplages starten vanaf 50 kaarten is omdat de kaarten die ik lever worden gedrukt in hoogwaardige drukkwaliteit en de opstartkosten hoog zijn. Deze opstartkosten bepalen een groot deel van de kostprijs. Vandaar dat de kostprijs per kaart in hogere oplages ook lager ligt. Een lagere oplage is dus zeker mogelijk maar de prijzen zullen hierdoor niet lager uitvallen.

 

Zijn de enveloppen inclusief?

Nee, de enveloppen zijn niet inclusief. Deze kun je net als sluitzegels en eventueel postzegel ontwerp los bij bestellen. Dit is niet verplicht.

 

Hoe weet ik welke kleur envelop ik moet kiezen?

Zodra de digitale proefdruk van jullie kaartje naar wens is zal ik je adviseren over de bijpassende kleur van de envelop. Mocht er een andere envelop besteld zijn is dat geen probleem dan wijzig ik de kleur voor je.

 

Kan ik de enveloppen ook vooraf ontvangen?

Ja dat is geen probleem. Het liefste verstuur ik deze wel pas nadat de digitale proefdruk is goedgekeurd. De reden hiervan is als je later toch nog wat wijzigingen hebt aangebracht aan je kaart dat je de kleur van de envelop dan wellicht ook wenst te wijzigen. Voor nederlandse klanten is het op voorhand verzenden van de enveloppen gratis.

Helaas bied het postorderbedrijf PostNL geen service aan om een klein pakket naar het buitenland te versturen tegen een gereduceerd tarief. Om deze reden is voor Belgische klanten er een kleine meerprijs op de enveloppen om deze op voorhand te versturen. Wil je deze kosten liever vermijden, laat de enveloppen dan mee sturen met de geboortekaartjes. Ik betreur dat hier nog geen oplossing voor is maar zal zeker proberen voor de toekomst hier een oplossing voor te vinden.

 

Wat zijn de verzendkosten?

Ik verstuur alle pakketten en post  met het postorderbedrijf PostNL. Deze streeft ernaar alle pakketten een volgende werkdag te leveren. De verzendkosten van geboortekaartjes zijn gratis.

 

De verzendkosten van de overige producten zijn als volgt:

Proefbox: Nederlandse klanten: € 2,95 / Belgische klanten: € 8,50* (* de reden van deze meerprijs lees je bij: Kan ik vanuit België ook een proefbox bestellen?)

Enveloppen vooraf: Nederlandse klanten: gratis / Belgische klanten: Meerprijs van € 0,15 cent per envelop

Enveloppen geleverd samen met geboortekaartjes: gratis

Geboortekaartjes: gratis

 

De stijl spreekt me aan maar ik wil liever een iets andere illustratie, kan dat?

Ja, alles informatie hierover vind je bij Ontwerp op Maat.

 

Zijn er ook folie druk kaarten:

Op dit moment vind je nog geen foliedruk kaarten in de collectie, deze zullen er binnenkort wel komen. Het is wel al mogelijk een kaartje met foliedruk te bestellen. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

 

Welk papier kan ik kiezen?

 

Alle informatie over papier kun je HIER terug vinden. Ik maak hoofdzakelijk gebruik van HVO Offset, Biotop en soms Tintoretto papier. Heb je liever een andere papiersoort? Geen probleem dat is zeker mogelijk. Hou er wel rekening mee dat bepaalde papiersoorten een meerprijs met zich meebrengen.

 

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan heel eenvoudig via de website. Je kunt betalen via Ideal iof Bancontact. Het is mogelijk te betalen via bank overschrijving. Hou hierbij wel rekening dat er pas gestart kan worden met het versturen van enveloppen of kaarten nadat de betaling is ontvangen.

 

Wat zijn de levertijden?

Voor enveloppen vooraf: op het moment dat de digitale proefdruk helemaal naar wens is ga ik de enveloppen bestellen. Deze worden binnen 1-2 werkdagen aan mij geleverd en binnen 1-2 werkdagen naar jou verzonden.

Sluitzegels: Bestel je ook sluitzegels dan stuur ik deze met de enveloppen mee en zal de levertijd gemiddeld 2 werkdagen langer zijn in verband met het bestellen van de sluitzegels bij de drukker.

Geboortekaartjes: het is heel erg begrijpelijk dat je zo snel mogelijk je prachtige kaarten in handen wil hebben. Maar haastige spoed is naar mijn mening, bij iets dat perfect moet zijn, zelden goed. Ik lever altijd een geheel verzorgd product af dat van a tot z tot in de puntjes in orde is.

Op het moment na de geboorte, zodra ik de gegevens heb ontvangen, probeer ik dezelfde werkdag of hooguit een werkdag later de laatste digitale controle proef klaar te maken. Zodra deze is goedgekeurd ga ik direct de bestelling doorgeven aan mijn vaste drukker. Deze verzendt via DHL de kaarten aan mij. Je kunt ervoor kiezen, deze op afspraak zodra ze bij mij zijn aangekomen op te komen halen, of te laten versturen. Bij verzending ben ik afhankelijk van wanneer de kaarten vanaf de drukker binnenkomen. Hou rekening met 2-3 werkdagen, vanaf het moment dat je de laatste controle druk hebt goedgekeurd, tot het moment dat de kaarten in huis zijn. Kwaliteit staat voorop hierin. Is er haast of spoed, laat het gerust even weten ik denk graag met je mee en help je graag.

Bij geboortes op zaterdag en zondag wordt het drukwerk op maandag gedrukt en op dinsdag geleverd. Is er spoed bij de levering kan er na afspraak voor gekozen worden het drukwerk rechtstreeks vanaf de drukker te leveren (dit scheelt 1 werkdag).

 

Ik ben niet tevreden over de proefdruk kan ik nog annuleren?

Het belangrijkste vind ik dat je geen 100% maar 110% (of nog meer zelfs) blij bent met je kaartje. Jouw kindje is uniek. Het kaartje ook. Het kan gebeuren dat je na het bestellen en zien van de proefdruk toch gaat twijfelen. (die kans is heel klein maar stel dat ;) ) Dan mag je bestelling annuleren. Hou hierbij wel rekening ermee dat er een vergoeding in rekening wordt gebracht van het aanpassen van de kaart en maken van de proefdruk. Deze vergoeding bedraagt € 25,-

Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de reeds betaalde bestelling of als je nog niet hebt betaald in rekening gebracht middels een factuur.

Een ontwerp op maat gemaakt kan alleen, tijdens de schetsfase, geannuleerd worden. Het kost veel tijd om een kaartje op maat te maken en een annulering kan daarom alleen op het moment dat er alleen een eerste schets is gemaakt. Ook hier wordt er een vergoeding van € 25,- berekend.


Als ik een digitale proef bestel of een proefbox ben ik dan verplicht de kaarten ook te bestellen?

Nee, absoluut niet. Een digitale proefdruk is geheel vrijblijvend. Ook de proefbox is geheel vrijblijvend en een mooie en leuke manier om beter kennis te kunnen maken met mijn stijl en producten.  Besluit je later wel (omdat je overtuigd bent van de stijl en het aanbod ;) ) een bestelling te plaatsen, ontvang de kosten van de proefbox (zonder verzendkosten), retour als korting op je bestelling.


Kan ik na het plaatsen van mijn bestelling nog wijzigen?

Ja, dat is geen probleem. Pas na het akkoord op het digitale proefkaartje worden de enveloppen besteld. Tijdens dit proces kun je nog wijzigen. Voor afwijkende maten, papiersoorten kan er dan wel een toeslag gelden.

 

Andere vragen of mis je nog vragen? Neem gerust contact op en ik beantwoord ze graag en zal ze ook toevoegen aan de bestaande vragenlijst. Ik hoor graag van je!

© 2018 - 2020 starandrainbow | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Cookies zijn lekker ;) maar ook nodig om de website goed te laten werken. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.