Vorige Artikel 8 van 8 Volgende

Voor jou liefste Evy

Zeven jaar. Echt waar 7 jaar duurde het. Mijn zoektocht naar de urn voor ons meisje. Klinkt bizar hé. En best schuldig voelde ik me er ook over. Dat ze niet zoals in eerste instantie de bedoeling was even in haar tijdelijke huisje bleef. Maar zeven lange jaren. En vaak in die jaren zag ik mooie urntjes. Maar t waren vaak echt urntjes en dat wilde ik niet. Ik wilde iets dat Evy was voor mijn gevoel. Iets dat niet verlies, stilte, verdriet zou ademen. Maar leven. Leven in mijn buik, leven in dromen, toekomstdromen die we hadden voor en met haar. Liefde en warmte moest het zijn. En vooral niet gemaakt. Gemaakt als in koud en kil. Hard. Maar met kleine imperfecties net zoals het leven ook is. Met kleine stukjes die anders zijn en randjes hebben. De randjes die ook in het leven er zijn. De randen van verlies en van haar moeten missen. Maar vooral moest het gemaakt zijn door mensenhanden. Handen die liefde geven aan haar huisje en handen die zelf geleefd en beleefd hebben. En toen ontmoette ik Kirsten. Ook bekend als Tante Teun. Ik weet niet eens meer hoe we elkaar hebben ontmoet (best erg) maar we raakten aan de praat. Over onze mama’s die we beide missen. Over Evy. Over het tijdelijke huisje van onze dochter. En opeens wist ik het. Zij is het. Zij heeft de handen die haar huisje moesten maken. Ik maakte een schets van mijn gedachten. En ik hoopte dat ze mijn wensen en gevoel kon vormgeven in klei. Dat deed ze en meer dan ik ooit durfde te hopen. Het is misschien dan geen urn zoals de meeste hem kennen. En dat is wat ik wilde. Het is liefde, bewogen door handen die verdriet kennen maar ook oneindige liefde. Bewogen van klei naar vorm. Met liefde vormgegeven en geglazuurd met in gedachten ons kleine meisje. Ik kan jullie niet in woorden vertellen hoe dankbaar en trots ik ben op haar mooie huisje. En hoe enorm dankbaar ik ben voor lieve Kirsten die met zoveel aandacht, op de meeste serene manier, vorm wist te geven aan mijn gevoel en wens. Een mens met een gouden hart en gouden handen. Mijn meisje is trots dat weet ik zeker. Voor jou liefste Evy.

© 2018 - 2022 starandrainbow | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel