Van schets tot illustratie

Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Werkwijze herinnerings Illustratie

"Een illustratie is meer als een tekening met potlood en penseel. Het is een gevoel, je hart en ziel bewegen over het papier en er ontstaat liefde"

 

Mijn visie:

"Echte troost is dat je verdriet mag bestaan"

Illustraties creëren die heel persoonlijk zijn. Illustraties die niet verdrietig zijn, maar juist in alle verdriet het gevoel van liefde, warmte en geborgenheid geven. Een herinnering, een tastbaar stukje liefde van jullie kindje* of gemiste persoon. Een herinnering, om te koesteren. Om kracht uit te putten.

In mijn illustraties teken ik kindjes vaak iets ouder, met de gedachte dat ze ergens zijn, in een wereld, mooier dan waar ook, omringd met liefde.
 

Krachtig maar ook lieftallig en altijd gemaakt vanuit mijn hart met alle liefde.

Werkwijze herinnerings Illustraties 

Eerste contact

Het eerste contact dat we hebben, is geheel vrijblijvend. Je stelt alle vragen, ik informeer je over alle mogelijkheden. Ik vind het enorm belangrijk dat je gevoel hebt, dat je alles kan delen over je kindje*. 

Je geeft me aan wat je/jullie wensen zijn, afmetingen, soort illustratie en ik geef de mogelijkheden door en maak een offerte. De prijzen staan reeds in dit documentje maar ik vind het altijd fijn dit nog even te overleggen. Tevens vermeld ik wat de verwachte levertijd is. Ik maak deze illustraties in de avond uren. Daarbij wil ik voor elke illustratie alle tijd nemen.

Mooie, bijzondere dingen kosten tijd ; )

Gemiddeld duurt het totale maak proces van schets tot versturen: 2 tot 6 weken, afhankelijk van grootte, details, soort illustratie.

Vooral het schilderen in aquarel neemt veel tijd in beslag maar dit geeft juist het warme, persoonlijke karakter aan de illustratie. Hou rekening met een wachttijd. Is er een bepaalde datum die belangrijk is? Geef het me aan, dan zal ik proberen en bekijken of het mogelijk is om de illustratie voor deze datum te kunnen maken.

Neem daarna rustig de tijd om na te denken of ik de persoon ben die iets bijzonders voor jullie mag maken.

Starten met de illustratie

Heb je besloten om een opdracht te plaatsen, dan maak ik graag kennis met de opdrachtgever. Vaak is dit wegens afstand via de computer, maar toch probeer ik zo goed als mogelijk een beeld te vormen van de personen die de opdracht plaatsen.

Er is namelijk niets zo persoonlijk, maar ook gevoelig als een herinnerings illustratie maken. Ik werk met al mijn liefde en intregiteit aan de illustraties en omdat ik werk met gevoelige informatie is het voor mij meer dan alleen tekenen met een potlood en verven met een kwast. Ik stel veel vragen. ;) Heel veel. Vaak gevoelige vragen, zoals bij een herinnerings illustratie van een kindje: wat droeg het kindje bij de geboorte of welke kleren hoorden echt bij het kindje.

Persoonlijke details, zoals knuffeltjes, bloemen of andere details vind ik enorm belangrijk.

Jouw persoonlijke illustratie in schets

De illustraties maak ik zo persoonlijk en gedetailleerd als mogelijk. Daarom zijn juist deze details van belang. Elke illustratie is uniek, elk kindje uniek. En jouw illustratie moet meer dan uniek zijn.

(Ik begrijp dat het wellicht moeilijk kan zijn een persoonlijke foto te sturen. Je kinderen zijn je kostbaarste bezit en zeker als het gaat om gemiste kindjes is zijn dit zeer kostbare en gevoelige foto's, weet ik uit eigen ervaring. Weet dan ook, dat ik hier met het meeste respect mee om zal gaan).

Ik start met schetsen, ik schets erg licht, zodat ik nog kan aanpassen. Je ontvangt van mij een foto met een compositie en grove schets, die ik dan nog kan aanpassen.

Uitwerking schets en schilderen

Zodra de grove schets is goedgekeurd ga ik deze gedetailleerd uitwerken op aquarel papier. Ik schets altijd op tekenpapier, zodat ik het aquarel papier met de fijne structuur niet zal beschadigen met gum.

Als je helemaal tevreden (echt helemaal tevreden) bent kan ik gaan starten met het schilderen. Ik schilder in aquarel, voor de details gebruik gouache en soms acryl en ik gebruik vaak pigmentliners (Staedtler en Faber Castell). Alvorens ik hiermee start overleg ik nog over de kleuren die gebruikt gaan worden en indien gewenst stuur ik een foto van het kleurenpallet. Het schilderen neemt de meeste tijd in beslag omdat met aquarel je werkt met laag op laag, welke telkens tussendoor moeten drogen.

Tijdens het schilderen luister ik naar rustige muziek. Er brandt een mooi kaarsje voor je kindje(s)* en ik neem hem/haar/hun in gedachten.

Details en afwerking

Als het aquarellen klaar is en de illustratie goed gedroogd is breng ik met pigmentliners de details aan. Tussendoor zal ik steeds een update foto sturen. Zo ben je gedurende het hele proces deel van de illustratie.  

Liefde en zorg

Als laatste volgen de foto's van het eindresultaat in de lijst. De illustratie wordt met veel liefde gemaakt en met dezelfde liefde verpakt, een persoonlijk kaartje toegevoegd en een lief kleinigheidje.

Daarna maken we een afspraak voor het ophalen of versturen van de illustratie naar zijn/haar nieuwe huisje.

Een herinneringsillustratie laten maken?

Voor alle informatie, vragen, een offerte en het inplannen van een opdracht, neem gerust contact met mij op via onderstaande manieren.

   

 

 

© 2018 - 2021 starandrainbow | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel